Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

1ο χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών Θερμαϊκού διοργανώνει το πρώτο χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι και απευθύνεται σε όλον τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά !

Οι καιροί αλλάζουν με γρηγορότερους ρυθμούς απ' ότι έχουμε συνηθίσει ως τώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέσει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που προκύπτουν. Μόνον αν προσαρμόσουμε τον τρόπο σκέψης και τις ενέργειές μας θα βγούμε κερδισμένοι από αυτό το πείραμα στο οποίο μας υποβάλλουν.

Και είναι πολύ απλό! Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να αγοράζουμε έως και άχρηστα πράγματα και μετά να γεμίζουμε τους κάδους με ό, τι δεν θέλαμε πια, δημιουργώντας πολλαπλό πρόβλημα. Μάθαμε στα παιδιά μας να μην έχουν την αίσθηση της αξίας και του χρήματος. Σπαταλήσαμε όχι μόνον τις οικονομίες μας αλλά και πολύτιμες πρώτες ύλες και ενέργεια που απαιτούνται για οποιαδήποτε κατασκευή και ξεχειλίσαμε τις χωματερές - παράνομες κατά κύριο λόγο - με αποτέλεσμα να μην έχουμε που να εναποθετήσουμε τα πραγματικά άχρηστα υπολείμματά μας.

Τι είναι λοιπόν το άχρηστο; Αυτό που δεν μας είναι πια χρήσιμο. Μα αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι χρήσιμο σε κανέναν! Μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο διπλανός μας!

Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής! Προτού πετάξουμε κάτι μέσα ή δίπλα στον κάδο ας ρωτήσουμε μήπως και το χρειάζεται κάποιος συνάνθρωπός μας! Ας γίνουμε λίγο πιο ανοιχτοί και δεκτικοί στο περιβάλλον μας. Δεν γνωρίζουμε πότε θα βρεθούμε και εμείς οι ίδιοι στην θέση να χρειαζόμαστε βοήθεια ή να μας λείπει ακριβώς αυτό που πετάει ο γείτονας ... γιατί να χρειαστεί να το ανασύρουμε από τα σκουπίδια αντί να μας προσφερθεί σε ένα παζάρι για παράδειγμα;
Ας περάσουμε από την κοινωνία του ΕΓΩ στην κοινωνία του ΕΜΕΙΣ. Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τις κρίσης - πραγματικής ή εικονικής.

Ελάτε ΟΛΟΙ να στήσουμε ένα αξέχαστο παζάρι, όπου θα ανταλλάξουμε αυτά που έχουμε βαρεθεί και θα προσφέρουμε όσα οι συνάνθρωποί μας προσωρινά αδυνατούν να αποκτήσουν!
α) ρούχα       -βρεφικά
                     -παιδικά
                     -εφηβικά
                     -γυναικεία
                     -ανδρικά
β) σχολικά    -γραφική ύλη
                     -τετράδια
                     -βιβλία
γ) βιβλία, cd,
δ) ό,τι έχει σχέση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές
ε) έπιπλα       - ράφια
                      - βρεφικές αλλαξιέρες
                      - κρεβάτια
ζ) κουζινικά   -ποτήρια
                      - πιάτα
                      - κατσαρολικά
στ) φυτά      

και ό,τι άλλο θα μπορούσε να ανταλλάξει ή να προσφέρει κανείς ...

Επίσης μπορείτε να φέρετε

-τρόφιμα που θα δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη
-φάρμακα που θα δοθούν στο κοινωνικό φαρμακείο δήμου Θερμαϊκού
-σπόρια από παλιές ποικιλίες ή και φυτά


Το παζάρι θα λάβει χώρα στο καφενείο "ΦΑΛΗΡΟ"  (στην παραλία ανάμεσα Περαίας και Μπαξέ) που προσέφερε ευγενικά τον χώρο του την

Κυριακή 21/10/2012
από τις
10.30 πμ έως τις 5μμμ


Για να γίνει μια γιορτή για όλους μας θα χρειαστούν πολλά χέρια ! Παράκληση σε όσους μπορούν και θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στην ανεξάρτητη πρωτοβουλία
http://anexartitiprotovoulia.blogspot.gr/2012/10/1.html?spref=fb

ή στο eleni.mattheou@yahoo.gr

ή με μήνυμα στο https://www.facebook.com/eleni.mattheou

ή να παραβρεθούν στον χώρο λίγο νωρίτερα από την έναρξη ....












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου